Auteur

DSCN2060 - Version 2foto: Bart Droogers

 André Droogers (1941) is cultureel antropoloog, gespecialiseerd in religieonderzoek. Van 1989 tot 2006 was hij hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Recent publiceerde hij ‘Zingeving als spel: Over religie, macht en speelse spiritualiteit’,  ‘God 3.0: Hoe ziet God er uit in de 21e eeuw?, en ‘Kieswijzer levensbeschouwing’. Zijn meest recente boek is ‘Speltherapie voor verward Nederland: Omgaan met nationaliteit en diversiteit‘ (2018), waarover meer informatie te vinden is op www.speltherapievoorverward.nl . Op zijn eigen site, www.andredroogers.nl, zet Droogers elke week een druppel-column over het thema religie-macht-spel.

Over ‘Boodschap aan elkaar’ zegt hij:

‘Mijn boek is het resultaat van de inspanning van ruim dertig mensen uit verschillende generaties. Zij gingen in gesprek met elkaar. Ik heb hun gespreksverslagen en briefwisselingen gelezen en op grond van hun ervaringen deze gids samengesteld. Dit boek laat zien hoe generaties kunnen oefenen in het omgaan met verschillen in levensbeschouwing. De bonus is een staalkaart van de keuzes op de huidige Nederlandse levensbeschouwelijke markt.’

André Droogers is beschikbaar voor lezingen over het generatiegesprek. Hij verzorgt ook workshops. Mail hem via af.droogers@me.com of gebruik Contact.