G3

160404 G3_logo-2 (dit logo is vrij te gebruiken)

WAAR STAAT G3 VOOR?

G3 staat voor GeneratieGespreksGroepen. De G3-beweging is een onafhankelijk initiatief. Ze staat los van kerken of andere levensbeschouwelijke organisaties.  De G3-beweging biedt het kader voor de praktische toepassing van het boek ‘Boodschap aan elkaar: Gids voor een zingevingsgesprek tussen generaties‘. Het boek biedt een welkome aanleiding om generaties  te laten praten over meer dan de gebruikelijke koetjes en kalfjes. Er is geen verborgen agenda. De enige boodschap van G3 is de boodschap aan elkaar.

HOE VAAK KOMT EEN G3 BIJ ELKAAR?

Dat bepaal je zelf. Eén keertje maar? Alleen tijdens een familieweekend? Maandelijks, met elke keer een nieuw hoofdstuk uit ‘Boodschap aan elkaar’ als startpunt? Het is allemaal mogelijk.

WELKE GENERATIES EN HOEVEEL?

G3 suggereert drie! Maar kies zelf! Het kunnen er ook twee zijn. Grootouders en volwassen kinderen. Ouders en kinderen. Kleinkinderen en grootouders. Jongeren die in een bejaardenhuis gesprekspartners zoeken. Iedereen die het zingevingsgesprek zinnig vindt.

HOE BEGIN JE EEN G3?

Dat is helemaal je eigen initiatief. Nodig mensen uit de andere generatie uit. Nodig generatiegenoten uit. Kijk in je omgeving wat de mogelijkheden zijn.

HOE GROOT IS EEN G3?

Om iedereen tot zijn recht te laten komen, is een groep van zeven deelnemers de beste keus. Maar minder of meer kan ook. Twee mensen die tijdens een wandeling doorpraten over levensvragen vormen ook een prima G3.

IS DIT IETS VAN OF VOOR DE KERK?

De G3-beweging staat helemaal los van welke kerk dan ook. Maar pastores èn leken kunnen in hun parochie of gemeente het ontstaan van G3’s bevorderen. Zij kunnen begeleiding aanbieden, van dichtbij of op afstand. Training van gespreksleiders draagt bij aan het welslagen van G3’s.

WAAROM EEN G3-BEWEGING?

Eigenlijk alleen maar om te weten dat meer groepen het generatiegesprek de moeite waard vinden. Verder is er geen verplichting of lidmaatschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.